Pr. Wilhelminastraat 22 Grou

Verbouw woning

Pr. Wilhelminastraat 22 Grou

Verbouw woning

De opdracht

De vraag van de opdrachtgever was de beschikbare ruimte op de begane grond en op de zolder efficiënter te kunnen benutten.

Bestaand vanuit oost
Bestaand vanuit oost
Bestaand vanuit noord-west
Bestaand vanuit noord-west
Bestaand vogelvlucht
Bestaand vogelvlucht
 31 mei 2019

Het ontwerp

Door middel van het plaatsen van een grote dakkapel in het dakvlak wordt op zolder voldoende ruimte geschapen om een slaapkamer en een badkamer te kunnen maken. Het voorstel is de dakkapel uit te voeren in zink.
 

Op de begane grond is het voorstel de voordeur met bijbehorende hal te verplaatsen naar buiten het volume van de woning. Samen met het verwijderen van de tussenmuren ontstaat daar zo één grote ruimte.

Het voorstel is de bestaande houten berging te vervangen door een beter geïsoleerd bouwvolume. Hierin is de entree, de bijkeuken, het toilet en een berging ondergebracht. Deze uitbouw heeft een plat dak en de wanden zijn bekleed met plaatmateriaal in een donkere kleur.

Om dit nieuw te bouwen volume logisch te koppelen aan de bestaande woning is de dakrand van de aanbouw (als luifel) deels voor de bestaande woning langs getrokken. Onder deze luifel is aan de gevel van de woning een glazen uitbouw voorgesteld, welke tevens een vergroting van de eetkamer geeft. De luifel geeft tevens beschutting aan de terugliggende voordeur.

Voorstel plattegrond
Voorstel plattegrond
 31 mei 2019

Projectgegevens

Opdrachtjaar: 2018
Werknummer: 1901
Projectstand: Gerealiseerd
Werksoort: Uitbreiding
Gebouwsoort: Woningbouw
Jaar van oplevering: 2019
Werkzaamheden: Structuurontwerp
Voorontwerp
Definitief ontwerp
Omgevingsvergunning
Bouwvoorbereiding
Aannemers selectie

Locatie

Andere projecten

Meer weten over mij?


 Bureau

Nieuwsgierig naar mijn projecten?


 Projecten

Contact met mij?


 Contact