Meersweg 17 Grou

Verbouw en renovatie woning

Meersweg 17 Grou

Verbouw en renovatie woning

Het ontwerp

De bestaande woning (bouwjaar ca. 1933) is intern gerenoveerd.
 

De bestaande houten beganegrondvloer is vervangen door een goed geïsoleerde PS-renovatievloer. De vloer is voorzien van een LT- vloerverwarmingssysteem. Op de begane grond worden geen radiatoren meer geplaatst. De verdieping wordt verwarmd door elektrische stralingspanelen.

De bestaande spouwmuur is aan de binnenzijde voorzien van een geïsoleerde voorzetwand. Er is extra aandacht besteed aan het tocht- en luchtdicht maken van de woning.

De bestaande houten kozijnen zijn vervangen door kunststof exemplaren met een profilering van het type 'Holland Profiel', welke qua aanzicht erg lijkt op een houten kozijn. De beglazing is uitgevoerd in HR++ isolatiebeglazing.

Het bestaande schuine dak is van binnenuit geïsoleerd, de bestaande dakpannen zijn gehandhaafd. Zo is het karakter van de bestaande woning zo veel mogelijk gehandhaafd.

Het buitenmetselwerk, opgebouwd van een vechtformaat metselsteen, zal worden gereinigd en voorzien worden van nieuw voegwerk.

Aan de achterzijde van de woning is de bestaande gemetselde aanbouw vervangen door een nieuwe aanbouw. Hierin is het toilet, de bijkeuken en de keuken opgenomen. De nieuwe wanden zijn geheel van hout gemaakt, met uiteraard een hoge isolatiewaarde. De buitenbekleding is van fijn bezaagd Zweeds rabat.

Voor en rechterzijgevel
Voor en rechterzijgevel
Achter en linkerzijgevel
Achter en linkerzijgevel
 17 september 2018

Impressies

Impressie noord west
Impressie noord west
Impressie zuid oost
Impressie zuid oost
Impressie zuid west
Impressie zuid west
 17 september 2018

Bijzonderheden

Tijdens de bouw zullen voorbereidingen worden getroffen voor inbouw van een toekomstig autonoom 24 V verlichting systeem.
 

Bovendien zal een systeem ingebouwd worden voor hergebruik van zelf opgevangen regenwater, voor onder andere het door spoelen van de toiletten. In deze installatie zal een hydrofoor geplaatst worden.

 17 september 2018

Projectgegevens

Opdrachtjaar: 2017
Werknummer: 1712
Projectstand: Gerealiseerd
Werksoort: Renovatie
Gebouwsoort: Woningbouw
Jaar van oplevering: 2019
Werkzaamheden: Structuurontwerp
Voorontwerp
Definitief ontwerp
Omgevingsvergunning
Bouwvoorbereiding
Aannemers selectie
Uitvoering
Directievoering

Locatie

Andere projecten

Meer weten over mij?


 Bureau

Nieuwsgierig naar mijn projecten?


 Projecten

Contact met mij?


 Contact